Aihearkisto: Yleinen

2020, mahdollisuuksien vuosi!

Vai onko sittenkään? Alkuvuosi lähti rytinällä käyntiin it-busineksessa. Kaikkea oli ja tekemistä riitti. Sitten tuli tämä Covid-19 ja sotki suunnitelmat. Joskus käy niin. Kaikki ollaan kuitenkin tässä samassa veneessä, ei auta liikaa ruikuttaa.

IT-työ on edelleen se päätyö, mutta tällä hetkellä sitä on vähän vähemmän. Aikaa olisi pienelle puutarhatyölle myös, tai pienkoneiden huoltotoimille. Lumisade toki hidastaa vähän kevään etenemistä, mutta aina se on kuitenkin tullut.

Paitoja ei tällä hetkellä paineta, tai ei ole painettu hetkeen. Paitoja on kuitenkin vielä varastossa, valmiiksi painettuja ja painamattomia. Voisin niitä inventoida tässä aikani kuluksi ja laittaa tuonne Facebookin puolelle myyntiin.

Jos on tarvetta apukäsille pienelle tai isommalle tekemiselle, niin sovitaan aika ja tehdään homma pois kuleksimasta!

Paitapainossa taukoa

Tämä vuosi oli huikea, kaikkea mahtavaa tapahtui ja töitä oli sopivasti. Sen verran, että paitapaino pitää pientä taukoa. Mutta!

Keväällä jatkuu niin paita kuin puutarhahommat! Nyt vietetään rauhallinen loppuvuosi ja kerätään voimia ensi vuoden seikkailuihin!

Sattuu ja tapahtuu

Tekevällä sattuu ja joskus tekevää sattuu. Tällä kertaa kävin vähän molempia.

Koska kesä on ulkona tekemisen juhla-aikaa, sitä tulee touhuttua kaikenlaista. Tällä kertaa vesakkoa harventaessa tuli tarve siirtää raivaussahasta terä toiseen moiseen. Tuumasta toimeen ja työkalut käteen. Hommahan sujuu käden käänteessä.

Tässä vaiheessa seuraavalla kerralla otan hanskat käteen. Koska joskus saattaa käydä niin, että ote lipsahtaa ja käden suunta jatkuu kohti sitä raivausterää. Osuman ei tarvitse olla iso, jos terä on terävä. Ja sehän oli.

Onneksi kaikki toimii edelleen, ei mennyt jänteitä poikki. Pari rusettia ja vähän rauhallisempaa toimintaa viikon – kahden verran. Eli muistakaahan maltti ja hanskat!

Vaikka haava ei ole iso se haittaa isosti. Ehkä nyt muistan ensi kerralla toimia paremmin. Kipu opettaa!

Helposti mukaan kankaanpainantaan

Silkkipainaminen ei vaadi nykyään mitään kallista investointia. Hommat hoituu myös kotona varsin hyvin pienen harjoittelun jälkeen. Etenkin alussa on työskentelyalue hyvä suojata kunnolla kaikenmoisten pienten ja isompien roiskeiden varalta. Kannattaa myös huomioida, että vaikka ei olisi ensimmäistä kertaa tekemässä, väriä tulee melko varmasti vaatteille. Ja se lähtee helpoiten irti saksilla. Eli ei parasta päälle tähän hommaan!

Tarvikkeet, joita tarvitaan on painoseula, väriä ja jokin, millä levittää se väri, sekä sapluuna. Se on yksinkertaisin tapa tehdä. Väriksi ei käy mikä tahansa väri, vaan sen pitää olla sopivaa painoseulalle, ettei seulakangas, mikä on oikeasti tiheä verkko, mene tukkoon.

Hieman enemmän tekevän ostoslistaan kuuluu myös UV-valo, valotusemulsio, emulsion levityksessä auttava kouru, emulsion poistoaine sekä raakeli. Näitä tuotteita myy mm. Seriväri sekä Emo-tuotanto. Emo-tuotannon tuotteita löytyy monista harrasteliikkeistä ympäri Suomen. Molemmat myös myyvät kangasvärejä.

Tekeminen on helppoa ja kivaa, kankaalle painaminen onnistuu kaikille puuvillaisille asioille, olen myös sekoitekankaisiin painanut, mikäli niissä on ollut vähintään 70% puuvillaa. Myös muut luonnonkuidut ottavat värin kuituihin hyvin. Akryylissä kangasväri ei pysy.

Painoväri täytyy vielä kiinnittää, jotta se kestää vettä ja pesua. Halvin tapa tähän on silitysrauta jolla silitetään painettu kuva toisen kankaan läpi, myös leivinpaperi käy välissä. Kiinnittämiseen käytettävä aika selviää kunkin väripurkin etiketistä.

Tässä vielä videot emulsion levityksestä, valottamisesta sekä kuvion aukipesemisestä.

Helppoa ja hauskaa!

Joulu tulee!

Oletko valmis?

Kelit kylmenee, joulu lähenee! Paniikki, lahjat hankkimatta!

Ei hätää! Yksilöllinen ja erilainen t-paita tai kangaskassi herättää tunteita. Varmasti. Myös tiskirättejä saa painettuna. Alla oleva kuva ei ole esimerkki kuin huonosta piirustustaidostani ja huomion herättäjänä. (Onko toi yhdyssana?)

Kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja varmistaa antamisen ilo ja saamisen riemu <3

joulu-tulee

Call me.

Maverick.

Erilaisia paitoja on tullut tehtyä. Mutta tämä. Tämä on tähänastisista paras. Hienoin. Vaikuttavin. Kyllä. Taidankin katsoa tänään elokuvan jos vain on aikaa. Koska toinen aiheeseen liittyvä paitani on pesussa, käytän tätä.

Myös Sinä voit ostaa itsellesi tällaisen paidan! Hinta on 18 euroa + 3 euron postit. Ei paha.
Tilaukset edelleen sähköpostin (info@puukkosaha.fi) tai palautelomakkeen kautta

Ohan tää ny hieno.

call-me-maverick

Ääntä!

No niin. Nyt on tarjolla myös ääntä. Vuokrattavissa on 2x 12″ RCF pa-kaiuttimet pikkumikserillä ja ständeillä. Hinta tarkentuu tässä kohta kun ehdin.

Jos nyt tiedät, että on tarve, niin ota yhteyttä ja laitetaan sopurahalla kajarit paikoilleen.

Vuokrakalusto täydentyy sitä mukaa kun vuokrauksia tulee.

Toimitus ja kasaus Porvoon alueella kuuluu hintaan.

rcf_art312-a
RCF ART 312-a MKIII

 

Nykyajan ihmeet

”Ostaisin niin mielelläni, mutta ei minulla ole käteistä.”

Nyt on vuosi 2016, et tarvitse käteistä, voit maksaa myös kortilla! Tänään saapui korttimaksumahdollisuus myös puukkosahalle. Käteisellä puljaamaan ei ole minunkaan suosikkipuuhaa. 

Kyllä se kortti on kätevämpi!