Aihearkisto: nurmikonleikkuu

Ruohonleikkurin huolto, kesä tulee taas kohta!

Kesäiset ja yhä pidemmälle syksyiset askareet, kuten ruohonleikkaus on paljon mukavampaa, jos koneet toimii kunnolla. Leikkurin epätasaiseen käyntiin on hyvin usein syynä kaasuttimessa tai ilmanputsarissa. Jos kone ei lähde käyntiin olleenkaan, on ongelma jossain muualla, silloinkin selviää usein huolellisella purkamisella ja putsaamisella.

Tekniset laitteet tarvitsevat välillä huoltoa, mieluiten kerran vuodessa. Keväällä on hyvä laittaa pihatyövälineet kuntoon, mikäli ongelmia on enemmänkin, voi ne toki korjata jo nyt. Ruohonleikkurin käyntihäiriön korjaus 50€ + mahdolliset varaosat. Budjetti sovitaan aina etukäteen. Leikkurin nouto ja palautus 0,70 € / km, lähtöpiste Kerkkoo, Porvoo.

Ohessa video, mitä huolto ja 10 euron edestä varaosia tekee käynnille. Toinen puolikas summasta on tosin toinen asia, minkä korjasin, tarkkasilmäisimmät sen videosta toki bongaavat.

Vanha, huollettu ja toimiva

Ennen tehtiin laitteet kestämään. Saattaa olla, että vanha laite painaa hitusen enemmän kuin uusi, mutta toimintavarmuus ja huollettavuus ovat ihan eri luokkaa! Ei kannata ostaa uutta, jos vanhakin toimii tai on pienellä vaivalla laitettavissa kuntoon.

Tänään tutkin vuodelta 1987 olevaa Klippo -ruohonleikkuria, missä on Brigss & Stratton Quantum 35 moottori. Kone lähti käyntiin, mutta sammui pian käynnistymisen jälkeen. Hyvin usein syynä on moottorin huono ilmansaanti. Ensimmäinen asia on siis tarkistaa ilmansuodatin.

Suodatin oli aika tukossa.

Uusi suodatin olisi suositeltava tähän, mutta riittävä ilmansaanti onnistui jo varovasti kopistelemalla ja paineilman avustuksella. Kone jaksoi käydä tämän jälkeen hyvin. Tarkistin vielä koneesta öljyt, se on toimenpide mikä pitää aina tasaisin väliajoin tehdä. Ei joka toinen vuosi, vaan jos konetta käyttää, niin kerran kuussa on hyvä vilkaista tilannetta. Se ei vie kuin 30 sekuntia. Epäilykseni osui oikeaan, mittatikku ei osunut öljyyn.

Otin vanhat öljyt pois ja lisäsin uudet, tarkistin että öljynpinta on lähellä max-arvoa ja kone käyntiin. Kone kehrää kuin kissa! Terä kaipaa vielä teroittamista, mutta se on ensi kevään hommia se.

Vanhassa vara parempi! Ainakin joskus.

Klippo vm. 1987

 

Kesä tulee, oletko valmis?

Vaikka huhtikuu näyttääkin joskus tältä, täytyy silti varautua jo pikkuhiljaa kesää varten.

Kaikenlaista lomareissua, sukulointia, kyläilyä, mökkeilyä ja grillausta paljun kera tulee kalenteriin sitä vauhtia, ettei edes tajuakaan kun koko kesä on jo suunniteltu täyteen.

Kuitenkin, lumen alta paljastuva nurmikko vaatii leikkausta. Se pieni vapaahetki kotona ja sitä ei haluaisi käyttää pihan hoitoon. Kaikenlaista pientä on aina myös nurmikon leikkuun lisäksi.

Onneksi näitä ei ole pakko tehdä itse! Pientä korvausta vastaan nurmikkosi pysyy siistinä, aidanvierusta trimmattuna ja syreenipuska oman pihan puolella. Myös risut ja kävyt häviävät pihasta melkein huomaamatta.

Pihanhoidolliset toimenpiteet voidaan sopia myös vain loman ajaksi, ettei ensimmäinen asia lapinreissun jälkeen ole selvittää polkua niityn läpi ovelle. Hintakaan ei päätä huimaa.

Töiden hinnat ovat seuraavat:
nurmikon leikkuu asiakkaan koneella ja polttoaineella: 25€ / tunti
nurmikon leikkuu Puukkosahan koneella ja polttoaineella: 35€ / tunti
muut puutarhatyöt: 35€ / tunti
matkakorvaukset: 10 km Kerkkoosta kuuluu hintaan, siitä ylimenevältä matkalta 0,50 € km.

Mikäli haluat tehdä urakkamuotoisen työtarjouksen, niin sekin järjestyy, ota rohkeasti yhteyttä.

yhteystiedot:
puhelin: 040 9307261
sähköposti: info@puukkosaha.fi

Säästä itseäsi ja teetä työt muilla!