Aihearkisto: huolto

Ruohonleikkurin huolto, kesä tulee taas kohta!

Kesäiset ja yhä pidemmälle syksyiset askareet, kuten ruohonleikkaus on paljon mukavampaa, jos koneet toimii kunnolla. Leikkurin epätasaiseen käyntiin on hyvin usein syynä kaasuttimessa tai ilmanputsarissa. Jos kone ei lähde käyntiin olleenkaan, on ongelma jossain muualla, silloinkin selviää usein huolellisella purkamisella ja putsaamisella.

Tekniset laitteet tarvitsevat välillä huoltoa, mieluiten kerran vuodessa. Keväällä on hyvä laittaa pihatyövälineet kuntoon, mikäli ongelmia on enemmänkin, voi ne toki korjata jo nyt. Ruohonleikkurin käyntihäiriön korjaus 50€ + mahdolliset varaosat. Budjetti sovitaan aina etukäteen. Leikkurin nouto ja palautus 0,70 € / km, lähtöpiste Kerkkoo, Porvoo.

Ohessa video, mitä huolto ja 10 euron edestä varaosia tekee käynnille. Toinen puolikas summasta on tosin toinen asia, minkä korjasin, tarkkasilmäisimmät sen videosta toki bongaavat.

Vanha, huollettu ja toimiva

Ennen tehtiin laitteet kestämään. Saattaa olla, että vanha laite painaa hitusen enemmän kuin uusi, mutta toimintavarmuus ja huollettavuus ovat ihan eri luokkaa! Ei kannata ostaa uutta, jos vanhakin toimii tai on pienellä vaivalla laitettavissa kuntoon.

Tänään tutkin vuodelta 1987 olevaa Klippo -ruohonleikkuria, missä on Brigss & Stratton Quantum 35 moottori. Kone lähti käyntiin, mutta sammui pian käynnistymisen jälkeen. Hyvin usein syynä on moottorin huono ilmansaanti. Ensimmäinen asia on siis tarkistaa ilmansuodatin.

Suodatin oli aika tukossa.

Uusi suodatin olisi suositeltava tähän, mutta riittävä ilmansaanti onnistui jo varovasti kopistelemalla ja paineilman avustuksella. Kone jaksoi käydä tämän jälkeen hyvin. Tarkistin vielä koneesta öljyt, se on toimenpide mikä pitää aina tasaisin väliajoin tehdä. Ei joka toinen vuosi, vaan jos konetta käyttää, niin kerran kuussa on hyvä vilkaista tilannetta. Se ei vie kuin 30 sekuntia. Epäilykseni osui oikeaan, mittatikku ei osunut öljyyn.

Otin vanhat öljyt pois ja lisäsin uudet, tarkistin että öljynpinta on lähellä max-arvoa ja kone käyntiin. Kone kehrää kuin kissa! Terä kaipaa vielä teroittamista, mutta se on ensi kevään hommia se.

Vanhassa vara parempi! Ainakin joskus.

Klippo vm. 1987